14 Şub1 dk.Nitrit - Nitrat AnaliziGenellikle et ve et ürünlerinde katkı maddesi olarak nitrit – nitrat kullanılmaktadır. Ürünün çeşidine bağlı olarak renk, doku ve tat...
14 Şub1 dk.Pestisit TestiPestisit kullanımı, geleneksel tarımda yoğunken, GAP (İyi Tarım Uygulamaları) kapsamında kontrollü pestisit kullanımı benimsenirken,...
3 Oca1 dk.Polisiklik Aromatik Hidrokarbon (PAH) TestiKömür, ham petrol, fosil yakıtlar ve çöplerin verimsiz yanması sırasında oluşan, sadece karbon ve hidrojen içeren organik bileşiklerin...
11 Ara 20212 dk.Moleküler Biyoloji AnalizleriKısaca GDO denilen Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ifadesi, gen teknolojileri kullanılmak suretiyle bir canlının genlerinin başka bir...
11 Ara 20212 dk.Metal - Mineral AnalizleriAğır metaller, dünyamızın ana elementleri toprak, su ve hava ortamlarında bugün daha yaygın bir şekilde birikmeye başlamıştır. Bu durum...
11 Ara 20211 dk.Mikrobiyolojik AnalizlerHayvansal üretimden amaç, insanların beslenmesine önemli yer tutan, et, süt ve yumurta gibi gıdaları üretmektir. Hayvanlardan elde edilen...
11 Ara 20211 dk.Mikotoksin AnalizleriMikotoksinler, küfler tarafından üretilen ve insan ve hayvanlarda zehirlenme etkileri gösteren metabolizma türleridir. Bu metabolizma...
10 Kas 20211 dk.Katkı Maddeleri Analizleribesin güvenliğinin sağlanması en önemli konulardan biridir. Besin üretiminin artırılması, ürünlerin besin değerlerinde olası kayıpların...
25 Haz 20211 dk.Soya Geni TaramasıSoya fasulyesi (Glycine max (L.) Merrill.), dünya çapındaki toplam yağlı tohum üretiminin %57'sine katkıda bulunur. Üretiminin...
25 Haz 20211 dk.GDO Tarama AnaliziGDO Testi Nedir? Biyoteknolojik yöntemlerle modifiye edilen gıda ürünleri on yıllardır piyasada. Polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) testi,...
25 Haz 20212 dk.Bacillus cereus SayımıBacillus cereus nedir? Bacillus cereus, Bacillus cinsine ait Gram pozitif, çubuk şeklinde bir bakteridir. Fakültatif aerobik metabolizma...
14 Haz 20211 dk.Cronobacter spp. AranmasıCronobacter sakazakii, pnömoni, konjuktivits, apandisit gibi çeşitli enfeksiyonlara neden olmasının yanı sıra özellikle yeni doğan...
5 Haz 20211 dk.Enterobacteriaceae SayımıGıdalarda genel kalite indeksi olarak gerçekleştirilen toplam Enterobacteriaceae sayımı, standart yayma ve 37 oC’de 24 saat inkübasyonu...
31 May 20211 dk.Listeria monocytogenes Aranması/SayılmasıL. monocytogenes; gram pozitif, spor ve kapsül oluşturmayan, aerobik ve fakültatif anaerop bakterilerdir. Tüm listeria türleri gibi 30...
19 May 20211 dk.Gıdalarda Kadmiyum AnaliziKadmiyum (Cd), hem endüstriyel hem de tarımsal faaliyetler sonucu çevresel kirletici olarak doğada bulunabilen bir ağır metaldir. Sigara...
19 May 20211 dk.Salmonella spp. AranmasıPatojen mikroorganizmaların varlığı için gıda ürünlerinin analizi, gıdanın güvenliğini ve kalitesini kontrol etmenin temel adımlarından...
7 May 20211 dk.Gıdalarda Kurşun TayiniKurşunun toksik etkileri, esas olarak çalışmaları sırasında kurşuna maruz kalan insanlar üzerinde yapılan çalışmalarda kanıtlanmıştır....
27 Nis 20211 dk.Gıdalarda Boya AranmasıGenellikle renk katkı maddeleri olarak adlandırılan gıda boyası, yediğimiz gıdaların çoğunda, rengi arttırmak ve ürünleri daha eğlenceli...
20 Nis 20211 dk.Melamin AnaliziMelamin, ilk olarak 1834 yılında elde edilen endüstriyel organik bir bileşiktir. Melamin genel olarak yüzey kaplamalarda, plastik mutfak...
13 Nis 20211 dk.Yabancı Madde TayiniGıdalarda özellikle de fırıncılık ürünlerinde yabancı madde bulunması istenmeyen bir durumdur. Buğday taneleri ile birlikte elekten geçen...