traklab_logo_yazılı.png
  • FİZİKSEL

  • KİMYASAL

    • KALINTI
    • KATKI
    • MİNERAL
    • MİKOTOKSİN
  • MİKROBİYOLOJİK

  • MOLEKÜLER BİYOLOJİ

  • BELGELERİMİZ

  • BLOG

  • GALERİ

  • İLETİŞİM

  • More...

    Use tab to navigate through the menu items.
    • LinkedIn Sosyal Simge
    • Instagram
    • Tüm Yazılar
    Ara
    Nitrit - Nitrat Analizi
    • 14 Şub
    • 1 dk.

    Nitrit - Nitrat Analizi

    Genellikle et ve et ürünlerinde katkı maddesi olarak nitrit – nitrat kullanılmaktadır. Ürünün çeşidine bağlı olarak renk, doku ve tat...
    3 görüntüleme0 yorum
    Pestisit Testi
    • 14 Şub
    • 1 dk.

    Pestisit Testi

    Pestisit kullanımı, geleneksel tarımda yoğunken, GAP (İyi Tarım Uygulamaları) kapsamında kontrollü pestisit kullanımı benimsenirken,...
    0 görüntüleme0 yorum
    Polisiklik Aromatik Hidrokarbon (PAH) Testi
    • 3 Oca
    • 1 dk.

    Polisiklik Aromatik Hidrokarbon (PAH) Testi

    Kömür, ham petrol, fosil yakıtlar ve çöplerin verimsiz yanması sırasında oluşan, sadece karbon ve hidrojen içeren organik bileşiklerin...
    1 görüntüleme0 yorum
    Moleküler Biyoloji Analizleri
    • 11 Ara 2021
    • 2 dk.

    Moleküler Biyoloji Analizleri

    Kısaca GDO denilen Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ifadesi, gen teknolojileri kullanılmak suretiyle bir canlının genlerinin başka bir...
    0 görüntüleme0 yorum
    Metal - Mineral Analizleri
    • 11 Ara 2021
    • 2 dk.

    Metal - Mineral Analizleri

    Ağır metaller, dünyamızın ana elementleri toprak, su ve hava ortamlarında bugün daha yaygın bir şekilde birikmeye başlamıştır. Bu durum...
    1 görüntüleme0 yorum
    Mikrobiyolojik Analizler
    • 11 Ara 2021
    • 1 dk.

    Mikrobiyolojik Analizler

    Hayvansal üretimden amaç, insanların beslenmesine önemli yer tutan, et, süt ve yumurta gibi gıdaları üretmektir. Hayvanlardan elde edilen...
    1 görüntüleme0 yorum
    Mikotoksin Analizleri
    • 11 Ara 2021
    • 1 dk.

    Mikotoksin Analizleri

    Mikotoksinler, küfler tarafından üretilen ve insan ve hayvanlarda zehirlenme etkileri gösteren metabolizma türleridir. Bu metabolizma...
    2 görüntüleme0 yorum
    Katkı Maddeleri Analizleri
    • 10 Kas 2021
    • 1 dk.

    Katkı Maddeleri Analizleri

    besin güvenliğinin sağlanması en önemli konulardan biridir. Besin üretiminin artırılması, ürünlerin besin değerlerinde olası kayıpların...
    2 görüntüleme0 yorum
    Soya Geni Taraması
    • 25 Haz 2021
    • 1 dk.

    Soya Geni Taraması

    Soya fasulyesi (Glycine max (L.) Merrill.), dünya çapındaki toplam yağlı tohum üretiminin %57'sine katkıda bulunur. Üretiminin...
    3 görüntüleme0 yorum
    GDO Tarama Analizi
    • 25 Haz 2021
    • 1 dk.

    GDO Tarama Analizi

    GDO Testi Nedir? Biyoteknolojik yöntemlerle modifiye edilen gıda ürünleri on yıllardır piyasada. Polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) testi,...
    11 görüntüleme0 yorum
    Bacillus cereus Sayımı
    • 25 Haz 2021
    • 2 dk.

    Bacillus cereus Sayımı

    Bacillus cereus nedir? Bacillus cereus, Bacillus cinsine ait Gram pozitif, çubuk şeklinde bir bakteridir. Fakültatif aerobik metabolizma...
    60 görüntüleme0 yorum
    Cronobacter spp. Aranması
    • 14 Haz 2021
    • 1 dk.

    Cronobacter spp. Aranması

    Cronobacter sakazakii, pnömoni, konjuktivits, apandisit gibi çeşitli enfeksiyonlara neden olmasının yanı sıra özellikle yeni doğan...
    3 görüntüleme0 yorum
    Enterobacteriaceae Sayımı
    • 5 Haz 2021
    • 1 dk.

    Enterobacteriaceae Sayımı

    Gıdalarda genel kalite indeksi olarak gerçekleştirilen toplam Enterobacteriaceae sayımı, standart yayma ve 37 oC’de 24 saat inkübasyonu...
    13 görüntüleme0 yorum
    Listeria monocytogenes Aranması/Sayılması
    • 31 May 2021
    • 1 dk.

    Listeria monocytogenes Aranması/Sayılması

    L. monocytogenes; gram pozitif, spor ve kapsül oluşturmayan, aerobik ve fakültatif anaerop bakterilerdir. Tüm listeria türleri gibi 30...
    0 görüntüleme0 yorum
    Gıdalarda Kadmiyum Analizi
    • 19 May 2021
    • 1 dk.

    Gıdalarda Kadmiyum Analizi

    Kadmiyum (Cd), hem endüstriyel hem de tarımsal faaliyetler sonucu çevresel kirletici olarak doğada bulunabilen bir ağır metaldir. Sigara...
    4 görüntüleme0 yorum
    Salmonella spp. Aranması
    • 19 May 2021
    • 1 dk.

    Salmonella spp. Aranması

    Patojen mikroorganizmaların varlığı için gıda ürünlerinin analizi, gıdanın güvenliğini ve kalitesini kontrol etmenin temel adımlarından...
    2 görüntüleme0 yorum
    Gıdalarda Kurşun Tayini
    • 7 May 2021
    • 1 dk.

    Gıdalarda Kurşun Tayini

    Kurşunun toksik etkileri, esas olarak çalışmaları sırasında kurşuna maruz kalan insanlar üzerinde yapılan çalışmalarda kanıtlanmıştır....
    3 görüntüleme0 yorum
    Gıdalarda Boya Aranması
    • 27 Nis 2021
    • 1 dk.

    Gıdalarda Boya Aranması

    Genellikle renk katkı maddeleri olarak adlandırılan gıda boyası, yediğimiz gıdaların çoğunda, rengi arttırmak ve ürünleri daha eğlenceli...
    8 görüntüleme0 yorum
    Melamin Analizi
    • 20 Nis 2021
    • 1 dk.

    Melamin Analizi

    Melamin, ilk olarak 1834 yılında elde edilen endüstriyel organik bir bileşiktir. Melamin genel olarak yüzey kaplamalarda, plastik mutfak...
    31 görüntüleme0 yorum
    Yabancı Madde Tayini
    • 13 Nis 2021
    • 1 dk.

    Yabancı Madde Tayini

    Gıdalarda özellikle de fırıncılık ürünlerinde yabancı madde bulunması istenmeyen bir durumdur. Buğday taneleri ile birlikte elekten geçen...
    69 görüntüleme0 yorum
    1
    23
    traklab_logo_yazılı.png

    © 2020 by TRAKLAB LABORATUVAR   TÜM HAKLARI SAKLIDIR