Soyulmuş Mısır

MİKOTOKSİN ANALİZLERİ

Mikotoksinler, belirli küf türleri (mantarlar) tarafından doğal olarak üretilen toksik bileşiklerdir. Mikotoksin üretebilen küfler, tahıllar, kuru meyveler, kuruyemişler ve baharatlar gibi çok sayıda gıda maddesinde büyür. 

 

Küf oluşumu, hasattan önce veya hasattan sonra, depolama sırasında, genellikle sıcak, nemli ve nemli koşullarda gıdanın üzerinde / içinde meydana gelebilir. Mikotoksinlerin çoğu kimyasal olarak stabildir ve gıda işlemede hayatta kalır.​

Küfler, genellikle sıcak ve nemli koşullar altında tahıllar, kabuklu yemişler, baharatlar, kuru meyveler, elmalar ve kahve çekirdekleri dahil olmak üzere çeşitli farklı mahsuller ve gıda maddeleri üzerinde büyür.

Mikotoksinlerin olumsuz sağlık etkileri, akut zehirlenmeden bağışıklık yetersizliği ve kanser gibi uzun vadeli etkilere kadar uzanmaktadır.

Laboratuvarımız mikotoksin analizlerini yakın zamanda daha kapsamlı şekilde yapmaya devam edecektir, faaliyet kapsamımızda yer alan mikotoksin analizleri aşağıdaki gibidir.

  • Aftatoksin M1 (HPLC-FLD)   (ISO 14501)

Mikroskop

FİYAT TEKLİFİ ALIN

Test Talepleriniz İçin Bize Ulaşabilirsiniz.