Ara
  • Sultan Culum

E 300 – E 400 Kodlu Antioksidanlar, Emülgatörler ve Stabilizatörler


Antioksidan; yükseltgenme önleyici olarak da ifade edilen, yağların oksidasyonunu yavaşlatarak, serbest radikallerle reaksiyona girer ve hücrelere zarar vermesini önler.

Emülgatörler; gıdalarda yağ ve su gibi birbiriyle karışmayan iki fazı homojen olarak karıştırmak amacıyla kullanılan katkı maddeleridir.


Stabilizatörler; gıda üretimi süreçlerinde gıdaya dayanıklılık, yoğunluk ve renk vermek için kullanılan katkı maddeleridir.


Söz konusu katkı maddeleri belirli E kodlarıyla belirlenmiştir.


E 300 – E 400 Kodlu Antioksidanlar, Emülgatörler ve Stabilizatörler

  • E300 Askorbik asit - Vitamin C

  • E301 Askorbik asidin sodyum tuzu -Askorbin; Sodyum askorbat

  • E302 Askorbik asidin kalsiyum tuzu- Kalsiyum askorbat

  • E304 Askorbil palmitat

  • E307 Alfa-tokoferol

  • E308 Gama-Tokoferol - Vitamin E

  • E309 delta-Tokoferol - Vitamin E

  • E310 Propil gallat

  • E311 Oktil gallat

  • E312 Dodesil gallat

  • E316 Sodyum eritorbat - Sodyum iso-askorbik asit

  • E320 Butillendirilmis hidroksi anisol - BHA

  • E320 BHT Butillenmiş hidroksianisol - (BHA)

  • E322 Lesitin

  • E325: Sodiyum laktat

  • E326: Potasyum laktat

  • E327: Kalsiyum laktat

  • E330 Sitrik asit

  • E331 Sodyum sitratlar

  • E332 Potasyum sitratlar

  • E333 Kalsiyum sitratlar

  • E334 Tartarik asit

  • E335 Sodyum tartaratlar

  • E336 Potasyum tartaratlar

  • E337 Potasyum sodyum tartarat

  • E338 Fosforik asit

  • E339 Sodyum fosfatlar

  • E340 Potasyum fosfatlar

  • E341 Kalsiyum fosfatlar

  • E350 Sodyum malatlar

  • E351 Potasyum malatlar

  • E352 Kalsiyum malatlarlat

  • E353 Meta-tartarik asit

  • E353 Meta-tartarik asit

  • E355 Adipik asit

  • E356 Sodyum adipat

  • E356 Sodyum adipat

  • E363 Süksinik asit

  • E365 Sodyum fumarat

  • E380 Amonyum sitrat

  • E385 Kalsiyum disodyum EDTA

8 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör