Ara
  • Sultan Culum

Ekmek Çeşitleri


Özellikle ülkemizde her yemekte tükettiğimiz ekmek, günümüzde birçok çeşitte üretilmektedir. En fazla beyaz ekmek tüketsek de zamanla özellikle kilo kontrolü ve sağlıklı beslenme amacıyla farklı ekmek çeşitleri de tercih edilmeye başlanmıştır.


Ekmek; buğday ununa, içilebilir su, yemeklik tuz ve maya ile izin verilen katkı maddelerinin ilave edilmesi, yoğurulması, şekillendirilmesi ve fermente edilmesi sonrası pişirilmesi ile elde edilen mamuldür.


Ekmek Çeşitleri:


Tam buğday ekmeği: Beyaz ekmekten farklı olarak işlenmemiş buğday kullanılarak elde edilen bir ekmek türüdür. Beyaz ekmeğe göre daha fazla lif, vitamin ve mineral içermektedir.


Çavdar ekmeği: Antioksidan açısından zengin olan hem doyurucu hem de lezzetli olan çavdar ekmeği en eski ekmek çeşitlerinden biridir.


Ekşi mayalı ekmek: Probiyotik özelliğe sahip, sindirim sistemi açısından zengin olan ekşi mayalı ekmek, tok tutma özelliğine de sahip bir ekmek çeşididir.


Kepek ekmeği: Sindirim sistemi açısından faydalı, kilo kontrolü için tercih edilen, daha fazla vitamin ve lif içeren ekmek çeşididir.


Mısır ekmeği: Özellikle Karadeniz bölgesinde fazla tüketilen hem doyurucu hem de lezzetli ekmek çeşitlerindendir.


Karabuğday ekmeği: Karabuğday ekmeği özellikle gluten intoleransı ve çölyak hastaları tarafından tercih edilen, gluten içermeye ekmek çeşididir.


9 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör