Ara
  • Sultan Culum

Enterobacteriaceae Sayımı


Gıdalarda genel kalite indeksi olarak gerçekleştirilen toplam Enterobacteriaceae sayımı, standart yayma ve 37 oC’de 24 saat inkübasyonu sonunda koyu kırmızı kolonilerin sayımı ile tespit edilmektedir.


Enterobacteriaceae Sayımı, gıda maddelerinin mikrobiyolojik kalitesinin belirlendiği bir hijyen kriteridir. Bu grupta koliform bakteriler, fekal koliformlar, E.coli (Tip 1), E. coli O157:H7 serotipi, Salmonella, Shigella ve Yersinia enterocolitica yer almaktadır.


Enterobacteriaceae Sayımı ile bir gıda işletmesinin hijyen prosedürlerine uygun çalışılıp çalışmadığı, personel hijyeninin uygun olup olmadığı konusunda önemli bir test parametresidir.

8 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör