Ara
  • Sultan Culum

Et ve Et Ürünlerinde Yapılan Hileler Nelerdir? Nelere Dikkat Etmeliyiz?


Et ve et ürünleri, özellikle fiyatları nedeniyle her eve kolayca giremeyen bir gıdadır. Bu durum çeşitli hilelerle fiyat düşürülmesine neden olmaktadır.



Peki et ve et ürünlerinde yapılan hileler nelerdir?


- Kasaplardan aldığımız hazır dana kıymaların içerisine kanatlı eti, sakatat gibi kısımlar katılabilmektedir. Bu nedenle kıymayı eti seçip göz önünde çektirmek tavsiye edilmektedir.


- Sucuk, sosis ve salama sakatat, kemik, kanatlı gagası hatta tırnağı bile karıştırılmaktadır. Bunun dışında zamanı geçmiş, küflenmiş salam, sosis ve sucukta tekrar prosese katılabilmektedir.

- Hazır köftelerde yapılan hile ise küflenen kıymaların baharatla karıştırılarak satışa sunulmasıdır.


- Tavuk eti ürünlerinde özellikle tavuk dönere tavuk derisi, iç organları da katılmaktadır.


- Mekanik kıyma olarak adlandırılan; hayvan eti dışında, sakatat, tavuk kemiği gibi kısımlarında eklendiği kıyma ucuz et adı altında satılmaktadır. Evinize almasanız dahi döner, sucuk, lahmacun gibi birçok üründe kullanılmaktadır.


- Dana kıymada yapılan diğer bir hile ise boyanmış iç yağ katılmasıdır.


- Bayat balıklar, şoklama ve başka hilelerle taze balık gibi satışa sunulmaktadır.


- Etin daha taze görünmesi için kimyasal maddeler enjekte edilmektedir.

61 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör