Ara
  • Sultan Culum

Fermantasyon Nedir? Çeşitleri, Özellikleri Nelerdir? Fermente Ürünler Nelerdir?


Fermantasyon; anaerobik, yani oksijen yokluğunda, enerji üretimini sağlayan bir biyokimyasal süreçtir. Gıdaların uzun süre bozulmamaları ve sağlıklı bir şekilde tüketilebilmeleri için gerçekleştirilen bir işlemdir.


Fermantasyon Çeşitleri:

- Laktik Asit Fermantasyonu

- Alkol Fermantasyonu

- Propiyonik Asit Fermantasyonu


Gıda üretiminde fermantasyondan yararlanılan alanlar:

- Hamur Mayalama

- Peynir ve yoğurt üretimi

- Boza Üretimi

- Turşu Üretimi

- Fermente Sucuk Üretimi

8 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör