Ara
  • Sultan Culum

Gıdalarda Gerçekleştirilen Kimyasal Analizler


Hiç sonu olmayan ve gün geçtikçe büyüyen gıda sektörü konusunda toplum artık daha çok bilinçlenmektedir. Özellikle gıda firmaları belirli standart ve yönetmeliklerle denetlenmektedir.

Özellikle üretim alanının denetimlerinin dışında ürünlerin test ve analiz işlemlerinden geçmesi gerekmektedir. Ürünlerin özellikleri doğrultusunda fiziksel, kimyasal, duyusal analizlerden geçmelidir.


Peki gıdalarda genel olarak yapılan kimyasal analizler nelerdir?


· Kül Tayini

· Kükürtdioksit (SO2) Tayini

· Toplam Ağır Metal Tayini

· Nitrat ve Nitrit Tayini

· Protein Tayini

· Karbonhidrat ve Enerji Değeri Tayini

· Monosodyum Glutamat (MSG) Tayini

· Diyet Lif Tayini

· Toplam Yağ Tayini

· Toplam Şeker, İnvert Şeker ve Sakkaroz Tayini

· Tuz Tayini (Mohr Yöntemi)

· Nişasta Aranması

Gıdalar belirli analizlerden geçerek tüketiciye sunulması gerekmektedir. Tüm analizler akredite gıda laboratuvarlarında gerçekleştirilmelidir.

3 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör