Ara
  • Sultan Culum

Gıdalarda Polisiklik aromatik hidrokarbonların (PAH) Analizi


Polisiklik aromatik hidrokarbonlar (PAH'lar), DNA yapısında zarar veren, kanserojen maddelerdir. Bu nedenle gıdalarda test edilir ve varlığı limitlerle sınırlandırılmıştır.


Gıdalarda bulunabilen ve sağlık sorunlarına neden olan 16 PAH çeşidi tespit edilmiştir. Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) 16 PAH çeşidinden özellikle gıdalarda en fazla bulunan 4 tanesinin baz alınarak test işlemlerinin yapılması yönünde bir bildiri yayınlamıştır.


Genel olarak Polisiklik aromatik hidrokarbonlar (PAH'lar), çift ​​kabuklu kabuklu deniz ürünlerinde, tütsülenmiş ürünlerde, ateşte pişirilmiş et ürünlerinde, baharatlar ve bitki veya alg bazlı takviyeler de dahil olmak üzere belirli kurutulmuş gıda türlerinde bulunabilmektedir. Bu ürünlerin dışında bebek maması ve devam formülleri, süt ve süt ürünlerinde de gerçekleştirilen testlerden biridir.

28 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör