Ara
  • Sultan Culum

Gorgonzola Peyniri…


Gorgonzola; inek sütünden elde edilen, küflü, İtalyan menşeli bir peynir çeşididir. Gorgonzola peyniri genellikle özel pizza ve spagetti tariflerinde kullanılmaktadır.


1996 yılında İtalya’ya has bir peynir olduğu tescillenmiştir. Yeşil ve mavi küflü, tuzlu ve hafif mayhoş tadıyla tercih edilen bir peynir çeşididir.



Gorgonzola peyniri; Novara, Bergamo, Brescia, Como, Cremona, Cuneo, Lecco, Lodi, Milan, Pavia, Varese, Verbano-Cusio-Ossola ve Vercelli dışında başka bir yerde üretilememektedir.


Penicilium glaucum sporlarının eklenerek mayalanır. Yaklaşık 3 aylık bir bekleme süreci sonunda hazır hale gelmektedir.


Onaylanmış üreticiler tarafından üretilen ürünlerde “g” damgası yer almaktadır.

Genellikle çoğu küflü peynir gibi şarap ile birlikte tüketilmektedir. Aynı zamanda et yemeklerinde, salatalarda, pizza ve makarnalarda da kullanılmaktadır.

4 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör