Ara
  • Sultan Culum

Omega 3 ve Omega 6 Asitleri Nelerdir? Yararları, Zararları Nelerdir?


Omega 3 yağ asitleri vücut tarafından üretilemeyen, doymamış yağ asitleridir. Vücutta üretilemedikleri için “Esansiyel Yağ Asitleri” olarak adlandırılmaktadır. Birçok omega – 3 ya çeşidi bulunmaktadır.

En yaygın olanları:


- Eikosapentaenoik asit (EPA)

- Dokosaheksaenoik asit (DHA)

- Alfa-linolenik asit (ALA)


Omega – 3 açısından zengin gıdalar: somon, uskumru, sardalya, hamsi, chia tohumu, ceviz, keten tohumu…


Omega – 6 da omega – 3 gibi doymamış yağ asitleridir.

En yaygın olarak bilinenleri:


- Araşidonik Asit (ARA)

- Gama-linolenik asit (GLA)

- Konjuge linoleik asit (CLA)


Omega – 6 açısından zengin gıdalar: soya yağı, mısır yağı, mayonez, ceviz, badem, kaju…

11 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör