Ara
  • Sultan Culum

Salmonella spp. Aranması



Patojen mikroorganizmaların varlığı için gıda ürünlerinin analizi, gıdanın güvenliğini ve kalitesini kontrol etmenin temel adımlarından biridir. Biyolojik tehditler için yeni, hızlı ve güvenilir tanımlama yöntemlerinin geliştirilmesi, gıda ürünlerinin ve risk yönetiminin güvenlik standartlarını karşılamak için gereklidir.

Gıda ürünlerinin güvenliğinin bir göstergesi olan Salmonella spp. yaygın olarak bulunan gıda kaynaklı bir patojendir. Salmonella, genellikle gıda kaynaklı hastalığa, bazen de "gıda zehirlenmesi" olarak adlandırılan bir bakteridir.

Salmonella , sığır eti, tavuk, yumurta, meyve, sebzeler ve hatta fındık ezmesi, dondurulmuş gıdalar gibi işlenmiş yiyecekler dahil olmak üzere birçok gıdada bulunabilir.

Enfeksiyon belirtileri genellikle kontamine yiyecekleri yedikten 6 saat ila 6 gün sonra ortaya çıkar. Bu semptomlar ishal, ateş ve mide krampları şeklinde kendini gösterir. Çoğu durumda, hastalık 4-7 gün sürer ve insanlar antibiyotik tedavisi olmaksızın iyileşirler. Bazı kişilerde şiddetli ishal olabilir ve hastaneye kaldırılmaları gerekebilir.


Bu nedenle gıdalarda Salmonella Aranması önemli test parametrelerindendir.

2 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör